vrijdag 9 september 2011

Golfsurfen in Nederland: Parnassia

Scheveningen en Wijk aan Zee uiteraard bekender


Golfsurfen in Nederland is met name bekend in Scheveningen en Wijk aan Zee. Logisch. Ligt in de randstad. En in Scheveningen is het golfsurfen toch wel zo'n beetje begonnen. Het is er daardoor wel druk. En je kan op zoveel meer plekken briljant golfsurfen in Nederland. Domburg bijvoorbeeld. Tussen de palen surfen in net wat warmer en blauwer water. Zandvoort is ook goed. Camperduin. Hoek van Holland. Eigenlijk stikt het van de surfspots in Nederland. Een andere plek waar je goed kunt golfsurfen is Parnassia. Net even ten noorden van Zandvoort en Bloemendaal.

Golfsurfen bij Parnassia


Het mooie van Parnassia is dat je er redelijk fors moet betalen als je er wilt parkeren. Is dat het mooie? Ja. Hierdoor zijn er nauwelijks anderen. Okee, toegegeven, net als bij Zandvoort is er vaak stroming. Maar daarnaast ligt het wel in een Nationaal Park. Is er maar één strandtent. Dus super mooie omgeving en rust. En zeker als de wind goed is (Noordoost tot Zuid) en deining uit het Noorden/ Noordwesten is het feestelijk golfsurfen bij Parnassia. Met volop vakantiegevoel.

Check de Facebook Pagina

Meer info over het surfen bij Parnassia houd dan de Facebook Pagina van BoardShortzNL in de gaten. Met korte verhalen. Vaak over Parnassia. Maar ook over de andere surfspots in Nederland. En in Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten